Grupo de investigación líder na área de electromagnetismo. As nosas liñas de investigación inclúen deseño e medida de antenas, electromagnetismo computacional, EMC, radar, aplicacións de ondas milimétricas, procesado fotónico, redes ópticas, ligazóns ópticas en espazo libre e procesado cuántico da información con tecnoloxía fotónica.
Liñas de investigación
- Sistemas de detección (en milimétricas) para a reconstrucción de imaxes en tempo real (estáticas ou en movemento) en aplicación de seguridade.
- Análise e síntese de sistemas radiantes (multirreflector, mixtas reflector reflectarray / transmitarray, reconfigurables): en sistemas de radiocomunicación terrenais ou vía satélite.
- Caracterización, identificación e/ou detección non destrutiva de materiais e sustancias mediante espectrometría en THz.
- Comunicacións cuánticas.
- Criptografía cuántica.
- Información cuántica.
- Métodos acelerados basados en ecuacións integrais e técnicas de supercomputación aplicados ao electromagnetismo computacional.
- Programación paralela para ordenadores de altas prestacións.
- Compatibilidade electromagnética (EMC), simulación e medida.
- Interferencias electromagnéticas entre sistemas (EMI), niveis de radiación peligrosos (EMR).
- Deseño de antenas e redes de adaptación a bordo de plataformas reais (buques, avións etc.) en contornas complexas.
- Simulación electromagnética de materiais avanzados artificiais (metamateriales) e sistemas plasmónicos complexos (coloides de nanopartículas, nano-antenas, etc.).
- Simulación de Surface-enhanced.
- Raman spectroscopy (SERS) e outras aplicacións de nanoplasmonics en biomedicina e biosiensing.
- Guerra electrónica. Xestión da firma de buques (medida, simulación e control), tanto firma radar como firma infravermella (IR).
- Sección equivalente radar (SER), simulación, medida e control.
- Imaxe radar. Radar de apertura sintética (SAR), radar de apertura sintética inverso (ISAR), tomografía, etc.
- Sistemas Radar de automoción.
- Aplicación de campos electromagnéticos ás técnicas de conxelación de alimentos. Sistema de conxelación CAS.